Istnieją różnego rodzaju gastronomie. Jest taka którą się dowozi, taka która nastawiona jest na obsługę turystów i taka dzięki której można miło spędzić czas.

Niestety ta ostatnia, nie ukrywając, ma się najgorzej.
Gastronomia nastawiona na obsługę ruchu turystycznego, ma się również coraz gorzej.
Kwitnie za to gastronomia, która dostarcza jedzenie do biur czy domów. Prym wiodą tutaj zwłaszcza takie produkty, które nie tracą podczas transportu.

O tym w jakim kierunku zmierza gastronomia w Polsce i na świecie, rozmawiam z Arkadiuszem Onaschem, gdańskim restauratorem, kultywującym stare gdańskie tradycje oraz tradycyjną kuchnię francuską.

Jego restauracja Winne Grono (Pod Łososiem) usytuowana jest w przepięknym miejscu, na gdańskiej starówce. Rozpoczął, również w tym miejscu, produkcję tradycyjnych wódek gdańskich i stworzył tam Fabrykę Likierów Pod Łososiem. Wytwarza w niej m.in. Goldwasser, Krambambuli, Machandel i inne wyjątkowe gdańskie trunki.

Strona mojego gościa: https://winnegrono.com.pl/

PARTNERZY PROGRAMU:
Bysewo-Kolor http://www.bysewo-kolor.eu/
Pracodawcy Pomorza


Prosimy o przeczytanie tej informacji zanim klikniesz „Akceptuję” lub zamkniesz to okno. Pragniemy poinformować Cię, że Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 (tzw. RODO), zapewniamy bezpieczeństwo danym, które są przetwarzane w ramach działania naszej strony. Prosimy Cię o zapoznanie się z Polityką Prywatności naszej firmy. Klikając „Akceptuję” lub zamykając okno, zgadzasz się na warunki przetwarzania swoich danych osobowych wyrażone w Polityce Prywatności.